până la total: 0,00 Lei
Modalități de protejare a oțelului inoxidabil împotriva coroziunii
Modalități de protejare a oțelului inoxidabil împotriva coroziunii

Protecția împotriva coroziunii este unul dintre aspectele cheie ale menținerii calității și durabilității materialelor metalice, iar oțelul inoxidabil este unul dintre cele mai importante exemple de materiale care se caracterizează printr-o rezistență ridicată la coroziune. Principalul factor care conferă oțelului inoxidabil această proprietate excepțională este prezența cromului (Cr) în compoziția sa. Cromul formează o peliculă de oxid de crom pe suprafața oțelului, acționând ca o barieră de protecție împotriva proceselor de coroziune, precum rugina. Este important de menționat că chiar și o cantitate mică de crom (începând cu 10,5%) este suficientă pentru a iniția procesul de pasivare a suprafeței de oțel, conferindu-i astfel rezistență la coroziune în contact cu apă sau aer umed.

citiți întreaga »
Țevi - informații de bază
Țevi - informații de bază

În lumea industrială, țevile de oțel au o importanță vitală, fiind utilizate într-o gamă variată de aplicații. Acest text explorează diversitatea țevilor de oțel, împărțindu-le în categorii în funcție de aplicație, tehnologie și alte caracteristici cheie.

citiți întreaga »
Sudarea cu fascicul de electroni
Sudarea cu fascicul de electroni

Industria modernă este într-o evoluție continuă, devenind tot mai complexă și tehnologic avansată. Această evoluție aduce cu sine cerințe crescute pentru procesele de producție, iar sudarea reprezintă un aspect esențial în acest context. Pentru a satisface nevoile industriei, tehnologia de sudare cu fascicul de electroni a devenit o alegere tot mai frecventă și importantă. În acest text, vom explora această tehnică de sudare și beneficiile sale în contextul industrial actual.

citiți întreaga »
Oțel Duplex în Construcție: Rezistență și Durabilitate Excepționale
Oțel Duplex în Construcție: Rezistență și Durabilitate Excepționale

În lumea construcțiilor moderne, se pune tot mai mult accent pe alegerea materialelor de construcție care să ofere rezistență și durabilitate pe termen lung. Un material care a câștigat din ce în ce mai multă apreciere în acest context este oțelul duplex. Cunoscut pentru rezistența sa excepțională și capacitatea de a rezista la coroziune, oțelul duplex a devenit un protagonist în industria construcțiilor. Acest articol vă va introduce în lumea remarcabilă a oțelului duplex și vă va dezvălui beneficiile sale incontestabile în proiectarea și construcția structurilor durabile. Haideți să descoperim împreună de ce oțelul duplex este alegerea ideală pentru rezistență și durabilitate de top în construcții.

citiți întreaga »
Tipuri de prelucrare chimică a suprafeței
Tipuri de prelucrare chimică a suprafeței

Textul descrie mai multe metode de prelucrare chimică a suprafeței materialelor metalice, cu accent pe prelucrarea oțelului inoxidabil pentru a obține o suprafață metalică curată și durabilă. Aceste metode sunt esențiale în industrie pentru îmbunătățirea calității suprafețelor și prevenirea coroziunii. Prin intermediul decapării, se îndepărtează depunerile colorate și oxizii rezultați în urma sudării și coroziunii, lăsând în urmă o suprafață curată. Pasivarea, fie naturală, fie chimică, accelerează formarea stratului pasiv de pe oțelul inoxidabil, mărindu-i rezistența la factori de mediu. Curățarea cu acid sau decontaminarea se concentrează pe eliminarea particulelor de fier ce pot cauza coroziune. În fine, electrolustruirea folosește electroliza pentru a curăța și netezi suprafețele metalice, oferindu-le proprietăți superioare.

citiți întreaga »
Exemple de aplicații ale oțelurilor rezistente la coroziune
Exemple de aplicații ale oțelurilor rezistente la coroziune

Principala diferență dintre oțelurile refractare și cele inoxidabile constă în destinația acestora. Caracteristica funcțională de bază a oțelurilor inoxidabile este rezistența la coroziune. Utilizarea acestui tip de oțel poate avea loc atât în condiții de cameră, cât și în mediul cu temperaturi considerabil negative, până la o temperatură de aproximativ 500°C. Astfel de condiții impun rezistența ridicată la coroziune a materialelor. Proprietățile mecanice sunt mai puțin importante în această chestiune. În trecut, oțelul era împărțit în oțeluri inoxidabile și oțeluri rezistente la acizi. În prezent, termenul de inoxidabil este folosit pentru toate oțelurile care prezintă rezistență la coroziune dar, în același timp, nu sunt oțeluri refractare (rezistente la căldură).

citiți întreaga »
Industria metalurgică și siderurgică în Polonia
Industria metalurgică și siderurgică în Polonia

Sectorul metalurgic este una dintre cele mai importante ramuri ale industriei de prelucrare din Polonia. Cele mai mari centre de producție se află în voievodatele Śląskie și Mazowieckie. Față de siderurgia mondială, industria siderurgică poloneză se prezintă foarte bine, fiind una dintre cele mai moderne ramuri ale acestui sector din Europa. Datorită acestui fapt, țara noastră se află în frunte când vine vorba de calitatea oțelului fabricat și de reducere a nivelului de emisii.

citiți întreaga »
Elemente de aliere în oțel
Elemente de aliere în oțel

Elemente de aliere în oțel

Proprietățile oțelului sunt determinate de compoziția sa chimică. Pentru a-l produce, se utilizează aliaje de fier cu carbon și alte elemente, adică aditivi de aliere. Cantitatea lor ar trebui să depășească concentrația minimă la care nu se produc modificări ale proprietăților și structurii oțelului. Cei mai des utilizați aditivi de aliere sunt elemente precum: nichel, titan, vanadiu, crom, siliciu, molibden, wolfram, cobalt, aluminiu, cupru, niobiu și mangan.

Elementele de aliere sunt aplicate nu numai pentru a conferi proprietăți specifice oțelului, ci și pentru a-i crește călibilitatea, a facilita tratamentul termic, a crește rezistența la coroziune și uzură...

citiți întreaga »
Foi de tablă duplex, super duplex, oțel duplex.
Foi de tablă duplex, super duplex, oțel duplex.

Oțelul duplex, cu o structură echilibrată de austenită și ferită, impresionează prin rezistența sa la coroziune și proprietățile mecanice înalte. De la profile duble T și țevi super duplex la foi de tablă, oferta noastră acoperă diverse aplicații industriale. Cu o utilizare în creștere în industria chimică, construcții și mediu medical, acest tip de oțel demonstrează potențialul său în a satisface cerințele de durabilitate și rezistență în medii corozive. Oțelul super duplex, o alternativă mai economică, adaugă o rezistență sporită la coroziunea pătrunsă și în crăpături, facându-l ideal pentru aplicații exigente în industriile minieră, energetică și chimică.

citiți întreaga »
Electrolustruirea sau șlefuirea?
Electrolustruirea sau șlefuirea?

Electrolustruirea și șlefuirea reprezintă două tehnici distincte de prelucrare a suprafețelor metalice utilizate pentru obținerea unei finisări superioare. Aceste procedee au scopuri diferite și sunt aplicate în funcție de cerințele specifice ale produselor finisate. În articolul de față, vom explora ambele tehnici, analizând caracteristicile lor, beneficiile și aplicațiile în diferite domenii industriale.

citiți întreaga »
sus
Magazinul este în modul de previzualizare
Afișați versiunea pe întreaga pagină
Sklep internetowy Shoper Premium